Kategorier
Uncategorized

Pressrelease: Mäklarhuset kliver in som huvudsponsor!

Mäklarhuset i Härnösand kliver in som huvudsponsor för Svenska Öppna Cornholemästerskapen 2022. Mästerskapet går av stapeln den 12 – 14 augusti på Härnösands arena. 
– Det är viktigt att vi stöttar lokala initiativ som har ambitionen att växa, säger Ester Sundin Hemström, VD för Mäklarhuset i Härnösand. Det här är det nya folknöjet i stan och vi vill vara med och ge både Härnösandsbor och inresta en möjlighet till fantastiska semesteruppelevelser i sommar.
Svenska Öppna Cornholemästerskapen har spelats årligen sedan 2016 i Härnösand och kunnat genomföras och utvecklats trots pandemier som stört.
– Vi hoppas på fler än 300 startande i år, säger Mathias Mabergs, ordförande i Svenska Cornholeföreningen.  Vi ser en sport som vuxit för varje år och under det senaste året har klubbar anslutit sig från Östersund, Gotland och Göteborg.
Cornhole är ett brädspel där man ska kasta påsar åtta meter bort på en bräda och bäst av allt ned i ett hål i brädan. Det är en precisionssport på samma sätt som dart, kubb och boule. Spelet passar bra i svenska trädgårdar och har därför en naturlig koppling till Mäklarhusets bransch: många villaägare är hängivna spelare.
Mäklarhuset är Sveriges största fria mäklarkedja. Företaget drivs av att tänka nytt och gå sin egen väg. Att ständigt göra saker lite smartare för sina kunder. Ambition är att alltid leverera en kundupplevelse i världsklass, något både Ester och Mathias hoppas att även Svenska Öppna Cornholemästerskapen ska göra.
– Vi har tagit steg varje år mot ett proffsigare och proffsigare event. Vi ser att både tyskar och amerikaner söker sig till oss. Med Mäklarhusets stöd kan vi ta ett par snabba steg till i vår utvecklingskurva och erbjuda både ett kul lokalt evenemang och norra Europas största cornholeturnering, säger Mathias Mabergs.
– Jag älskar Svenska Öppna! säger Ester Hemström. Det är både trevlig och proffsigt arrangerat – alla känner sig välkomna oavsett förkunskaper i cornhole!
Läs mer: 
www.svenskcornhole.se
https://www.facebook.com/events/335112928686322/
www.maklarhuset.se/harnosand
Kontakt: 
Mathias Mabergs Ester Sundin Hemström
Mathias.mabergs@hotmail.se ester.hemstrom@maklarhuset.se
070-55 48 733 070-348 85 80
Kategorier
Uncategorized

Inbjudan Svenska Öppna Cornholemästerskapen 2020

Den 15 – 16 augusti 2020 spelas årets upplaga av Svenska öppna cornholemästerskapen. Vi hålla till på Härnösands största arena och räknar med deltagarrekord!

Vi har servering från fredagskväll till söndagseftermiddag. Under fredagskvällen är det pub och träning.

Lördagskväll bjuder på bankett och dubbelfinal.

På söndagseftermiddag sätter singelfinalen punkt på ett mästerskap med spelare från hela Sverige, Europa och förhoppningsvis Nordamerika.

Klasser
Vi kommer att ha juniorklasser i singel och dubbel.
Seniorer spelar singel och dubbel i både elit- och trivselklass.
I år kommer vi även att ha seniorer på kortbana 6.5m.

Detta blir ett fantastiskt mästerskap där du är välkommen att delta!

Klicka här för att öppna anmälningsformuläret!
Kategorier
Uncategorized

Lägg 9 november på minnet

Vi planerar klubbmästerskap i Härnösand då. Segraren är klar för Svenska Öppna 2020.

Bilden kan innehålla: pool

Spel i Öbackahallen. Anmälan kommer senare.

 

Även Hällesåkers idrottsförening har planer, men inget fastställt. Detsamma gäller Östersund och eventuellt Piteå. Samma sak där: segraren är klar för Svenska Öppna 2020.

 

 

Kategorier
Uncategorized

Registration Swedish Open Cornhole championships 2019

Kategorier
Uncategorized

Anmälan Svenska Öppna Cornholemästerskapen 2019

Kategorier
Uncategorized

Info inför KM och fest den 20 okt 2018

Praktisk info inför KM och fest på St Petrilogen 20 okt

Klubbmästerskapet spelas i Landgrenshallen som kommer att vara öppen från 8.00. Ni som har brädor och påsar får gärna ta med dem i god tid innan kl 9.00.

Singelspelet startar 9.00 och finalen spelas ca 12.45.

Juniorerna startar 10.00 och beräknas vara klara ca 11.00.

Dubbeln börjar direkt efter singelfinalen.

Spelschema presenteras under kommande vecka innan matchdag.

Utomhusskor är inte tillåtna på planen. Ta gärna med inneskor.

Det råder alkoholförbud i hallen.

Det kommer att finnas kiosk med försäljning av kaffe, te, läsk, vatten, festis, godis, mazariner, chokladbollar och bananer. Mat får man alltså ordna själv på lämpligt sätt.

Festen på St Petrilogen börjar kl 19 med middag. Efter maten kommer man att kunna spela cornhole i en Blitzturnering som går till på sätt att man får utmana vem man vill på match. Spelarna betalar tillsammans 10 kr i matchavgift som läggs i en pokal (tips – ta med mynt och kontanter i lämpliga valörer). Varje match spelas i fyra kastomgångar. Vinnaren i matchen skriver sitt namn på en lapp som läggs i en skål. Efter kvällens slut dras en vinnare ur skålen med namnlappar och vinnaren tar hem hela pokalen med alla pengar.

Under dagen och kvällen arrangeras ett mästerskapslotteri med 100 lotter á 50 kr. Första pris är Cornhholefabrikens specialtillverkade mästerskapsbrädor anno 2018 med gulddetaljer och guldpåsar. Andra och tredje pris består av fina chokladaskar. Vinnare dras under kvällen på St Petrilogen.

Välkomna!

Kategorier
Uncategorized

Anmälningar KM och pubkväll 20 oktober 2018

Här publiceras löpande alla anmälningar till KM och pubkvällen 20 okt 2018.

http://www.svenskcornhole.se/anmalningar-km-och-pubkvall-2018/

 

 

Kategorier
Uncategorized

Klubbmästerskap den 20 oktober!

Lördag 20 okt kommer Svenska Cornholeföreningen att arrangera 2018 års klubbmästerskap. Spelplats blir Landgrenshallen i Härnösand och senare på kvällen middag och mer cornhole på st Petri Logen.

Anmäl och betala senast 10/10

Klubbmästerskapet spelas i tre grupper; juniorer (upp till tolv år), singel och dubbel.

Starttid:
Singel kl 9.00
Juniorer kl 10.00
Final ca kl 12.45
Dubbel startar efter finalen.


19.00 middag på st Petri Logen
På Logen kommer vi att spela ”BlitzCornhole” efter tips från våra tyska vänner. Matchen är slut när man har kastat 16 påsar var. Spelarna betalar tillsammans 10 kr/match
. Vinnaren skriver sitt namn på en lapp och läggs i en burk. Efter någon timme avbryter vi spelandet och en lapp dras ur vinnarburken. Vinnaren tar hem hela potten. Man får spela så många matcher man vill.

För att delta i klubbmästerskapet ska man ha erlagt medlemsavgift och det gör man genom att swisha medlemsavgiften till kassör Johan Lavås på 070-554 13 26. Medlemsavgiften gäller ett år framåt och är 10 kr för juniorer (upp till tolv år) och 100 kr för vuxna. När man är medlem spelar man utan ytterligare kostnad i valfritt antal klasser under mästerskapet. OBS, VIKTIGT, ange i swishmeddelandet vem/vilka betalningen avser och vilken/vilka klasser som anmälan avser.

Kostnad för festen på st Petri Logen, 220kr/ person. Mat och en dryck ingår i priset.
Swisha avgiften till kassör Johan Lavås på 070-554 13 26. ange i swishmeddelandet ” fest Logen ”och vem/vilka betalningen avser. Om ni har kostallergi eller andra kostönskemål maila det till kalle@stripe.se

Välkomna!