Så gick det på Gotland!

Då var äntligen den uppsnackade Sverigetouren igång för oss Cornhole-älskare! Första stoppet gick av stapeln under helgen vecka 39 och det var Gotland Mailers som stod värdar för deltävling nummer ett. 

I ett höstigt Visby samlades kastare från Gotland, Västkusten, Norrland och allt där emellan för att göra upp om de åtråvärda rankingpoäng som man samlar på sig under årets deltävlingar i Sverigetouren. 19 kastare var på plats, åskådare var på plats, media var på plats, hemmahopp som Gustav Ljunggren och  Neng Wanlayaphol skulle ställas mot tillresta kastare i form av Wolger Johansson, Linda Molin, Mats Olofsson och på senare tid uppstickaren Jonas Strömberg; man kunde känna vibrationerna i luften att nu var det på gång!  

I gruppspelets grupp A visade Wolger inga tecken på resfeber och gick rent med 8-0 i matcher följt av hemmakastaren Tom Dahlström som avslutande med 7-1 i matcher. Motsvarande i grupp B tog Jonas Strömberg och Linda Molin första och andraplatsen med enbart en förlust var. Den stora överraskningen var att Gustav Ljunggren hade en tuff dag på banan och missade A-sluspelet och därmed också dom höga rankingpoängen.   

I slutspelet fortsatte de tillresta att visa dominans. Både Gotland Mailers-kastarna Neng Wanlayaphol och Fredrik “Frikko” Karlsson förlorade sina respektive åttondelsfinaler och fick forsätta se tävligen från sidan.  

I kvartfinalerna segrade Wolger J, Linda Molin, Jonas Strömberg och överraskningen, samt numer det enda hemmahoppet kvar i tävlingen, Tom Dahlström. Kunde Tom Dahlström lösa en finalplats? 

I semifinalen fortsatte Linda Molin att visa styrka men framförallt bra psyke när hon kämpade ner Jonas Strömberg i en jämn batalj.  I fighten Wolger vs Tom blev Wolger för Tom övermäktig och hemmakastaren fick kasta in påsarna och istället fokusera på matchen om tredjeplatsen. En match som även den slöt i dur då Upplands Väsby- kastaren Jonas kammade hem bronspengen. 

Finalen skulle alltså kastas mellan Wolger Johansson och Linda Molin, två kastare som visat otrolig stabilitet genom hela tävlingen. Första set var jämnt och enbart små poäng delades ut men efter ett otroligt välspelat set kunde Wolger ta ledningen med 1-0. Andra set forsatte i samma anda, tight, välspelat och vi på sidan konstaterade att “Det aldrig kastats så bra Cornhole på Gotland tidigare”.  Andras set fortsatte som en psykologisk triller men tillslut kunde Wolger, efter två jämna set och mästerlig kastning, stå som vinnare i Gotland Open och den första deltävlingen i Sverigetouren. 

Ett stort GRATTIS till Wolger som därmed och också tar ledning i rankingligan. 

För att se aktuell ställning i sverigetouren, klicka här.